Usein kysytyt kysymykset

Ota yhteyttä

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, voit olla meihin yhteydessä helposti täyttämällä tämän kaavakkeen

 

Mikä on Vetta?

Vetta on tyylikäs, turvallinen ja ympäristöä säästävä sähköskootteri. Se kuuluu kevyiden sähköajoneuvojen ajoneuvoluokkaan. Siksi sen ajaminen ei edellytä ajokorttia, rekisteröintiä, katsastusta eikä liikennevakuutusta. Ajamiseen ei myöskään ole alaikärajaa. Vetta on osa Skandia, joka on suomalainen merkki ja samalla yksi Pohjoismaiden suurimmista sähköajoneuvomerkeistä.

Vetta Plus voidaan rekisteröidä myös mopoksi, jonka huippunopeus on 45 km/h. Tällöin sovelletaan mopoilun liikennesääntöjä.

 

Vettan tekniset ominaisuudet

Vetta Classic:
Mitat: 1820 x 500 x 1160 mm
Paino: n. 80 kg
Nopeus: 25 km/h
Moottori: 600 W huoltovapaa
Akku: 48 V 12 Ah lyijyakku (0,58kWh), irrotettava mutta painava
Toimintasäde: max 30 km
Latausaika: n. 5 - 7 h
Kantavuus: 130 kg
Väri: Musta 

Vetta Classic Plus:
Mitat: 1820 x 500 x 1160 mm
Paino: n. 70 kg
Nopeus: 25 km/h / 45 km/h
Moottori: 900 W huoltovapaa
Akku: 60 V 20 Ah litiumakku (1,2kWh), irrotettava ja kevyt
Toimintasäde: max 65 km
Latausaika: n. 5 - 7 h
Kantavuus: 130 kg
Väri: Musta, valkoinen, punainen tai vaaleanpunainen

Millaiseen ajoon Vetta on tarkoitettu?

Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 25 kilometriin tunnissa. Ajaminen rinnastetaan laissa polkupyöräilyyn ja liikennesäännöt ovat pääsääntöisesti samat. Vetta on tarkoitettu ensisijaisesti maastokäyttöön ja käytettäväksi päällystämättömillä pinnoilla. Vetta soveltuu erinomaisesti vaihtelevaan maastoon ja vaihteleville alustoille, kuten poluille, sekä hiekka- ja sorateille joihin pienemmillä renkailla varustetut ajoneuvot eivät sovellu. Saat tietysti ajaa Vettalla missä tahansa muuallakin - kaikkialla missä saisit ajaa polkupyörälläkin. Mopoksi rekisteröityä versiota Vetta Plus:sta ajetaan mopoihin sovellettavan tieliikennelain mukaan.

Kuka voi ajaa Vettalla?

Vetta soveltuu hyvin eri ikäisten ja kokoisten kuskien kulkuneuvoksi. Laki ei aseta rajoituksia kevyiden sähköajoneuvojen käyttäjille, mutta emme suosittele Vettaa alle 13-vuotiaille. Mopoksi rekisteröityä versiota Vetta Plus:sta ajetaan mopoihin sovellettavan tieliikennelain mukaan.

Kuinka pitkä toimintasäde Vettalla on?

Toimintasäde vaihtelee suuresti ajotavasta riippuen. Ajettaessa tasaisessa maastossa tasaisella nopeudella Plus-mallin toimintasäde voi olla jopa 65 km. Pumppaava ajotapa useine kiihdytyksineen esim. kaupunkiympäristössä rajoittaa toimintasädettä. Akun lataaminen on kuitenkin helppoa ja nopeaa, joten matkan jatkumisesta ei tarvitse murehtia.

 

Mitä varusteita Vettassa on?

Vettan vakiovarusteisiin kuuluu ajovalo, jarruvalo, suuntavalot, äänimerkinantolaite, taustapeilit ja kaukosäätöinen ajonesto.

 

Missä voin huoltaa Vettani?

Vettan huollosta vastaa Skandin erittäin kattava sopimushuoltoverkosto, joka palvelee Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi käytössäsi on satoja Skandin suosittelemia riippumattomia huoltopisteitä.

Vetta on osa Skandia. Mikä on Skand?

Skand on suomalainen sähköajoneuvomerkki ja alallaan yksi Pohjoismaiden suurimmista. Skandilla on laaja sopimushuoltoverkosto ja kattavat tukipalvelut. Skandin perustajilla ja suunnittelijoilla on sähköalan koulutus sekä pitkä työkokemus alalta, aina paperikoneiden suunnittelusta sähköautoihin. Skandilla on Tukesin luokan 2 sähköpätevyys.

 

Sopiiko Vetta minulle?

Sopii ehdottomasti, tilaa Vetta jo tänään!

 

Miten voin ostaa Vettan?

Voit tilata verkkokaupastamme, soittaa myyntiimme (02 480 9060) tai vierailla myymälässämme.​ Toimitamme halutessasi Vettan kotiovellesi.